Komentari klijenata i učenika

Komentari klijenata su najbolji, najdirektniji način da se upoznate sa radom Olje Ptice i naše škole.

Životna lekcija

Životna kriza u kojoj sam se našla, delovala je kao neka strašna kazna.
Sve do mog odlaska kod Olivere.
Već nakon prvog razgovora pomislila sam da je sve što mi se dešava - ne kazna, već prava životna lekcija koju je moguće naučiti.
Dugo sam pričala o problemima koji me muče, prisećala se mnogobrojnih detalja, mojih i tudjih postupaka.
Počela sam da osećam veliko rasterećenje i postepeno prestala da osećem krivicu.
Tek sam zapravo tada osetila potrebu da se uključim u sopstveni život.
Krenem pa stanem, ali ono što mi je jako bitno - više ne padam. Naučila sam da hodam uspravno, sa bistrinom u glavi i mirom u duši.
Hvala Oliveri.

M.T, tehnolog

Rudnik ideja

Za mene je ova škola kao jedan rudnik ideja, sjajnih ljudi, divnih i uvek nasmejanih predavača. Ako imaš priliku da budeš deo ovoga nemoj to da propustiš jer to životno iskustvo koje ti je serivrano na dlanu je neponovljivo.

Ovde se uči kako se prepustiti životu,kako doći brže do ostvarenja svojih želja, kako se izboriti sa nedaćama, kako postupati prema ljudima i prema sebi, kako biti bolji govornik, kako prevazići jaz u muško - ženskim odnosima, kako privući novac...

Sve je ovo osmišljeno kao jedna velika životna škola (koja je puna razumevanja i ljubavi prema tebi baš takvom kakav jesi).
I kad sve to prođeš i počneš sam na sebi da primenjuješ veštine i znanja koje si ovde naučio, ti si onda zaista ponosan na sebe i spreman da pomogneš i drugima koji to žele.

Sandra

Put spoznaje i prihvatanja sebe

Olivera Ptica već dugo igra važnu ulogu na mom putu spoznaje i prihvatanja sebe u potpunosti. Upisala sam obuku za trenera životnih veština u njenoj školi sa ciljem da taj put učinim bogatijim i interesantnijim i da ujedno sebe osposobim za pomoć drugima da otkriju i prihvate sebe.

Radionica „Izgradi harmoničnu vezu“ koja predstavlja deo te obuke ostaće mi u sećanju kao izuzetno korisna i nadahnjujuća. Tokom nje došla sam do uvida o sebi koje ranije nisam imala, naučila dragocene tehnike koje će mi pomoći u daljem ličnom razvoju i razmenila divnu energiju sa ostalim polaznicima kursa.

Sigurna sam da će iskustvo i osećaj topline koje sam ponela sa te radionice biti neizmerna podrška mom daljem radu na sebi.

Nevena Ilić, pravnica iz Beograda

Dubinski koučing

Godinama sam trazio obuku za life koucing i tako sam na kraju i dospeo do Vas. Moram priznati da nisam ocekivao toliku posvecenost i sada samo mogu pohvaliti uciteljicu i njen tim veoma strucnih i posvecenih ljudi. Dugo sam mastao o obuci i evo sada uskoro zavrsavam ali ne obican koucing vec dubinski koucing koji je nebrojeno puta bolji a moje znanje sire od obicnog life kouca. Veliko hvala za sve a najvise hvala za nove putanje u umu za koje se nadam i zelim redovno odrzavati prohodnima.

Roberto David, life coach

 

Life coach sertifikati

divider

Ako želiš da postaneš life coach i pomažeš drugim ljudima da budu dobro sa sobom i uspešni, da svoj život držiš u svojim rukama,  postani sertifikovani life coach i nauči da pomogneš sebi i drugima.

detaljnije

 

Jedan od najtežih trenutaka u mom životu

Draga Olivera mi je pomogla u jednom od najtežih trenutaka u mom životu kada smo moja porodica i ja izgubili sve, a to je bilo za vreme poplava. Pomogla mi je da se izborim pre svega sa stresom koji sam doživela dok sam brinula o svojoj porodici dok nisu evakuisani i bili sa mnom na bezbednom, a onda mi je dala snage da zajedno sa svojom porodicom krenem od nule i izgradim sve što smo izgubili. Samo njen osmeh, energija, i toplina kojom zrači davala mi je pozitivnu energiju, i snagu da se na najbolji mogući način uhvatim sa problemom i izadjem kao pobednik.
Iščistila je moje negativne misli, moju dušu zalečila i pomogla mi da na kraju pozitivno uz osmeh nastavim hrabrim koracima napred. I moram da naglasim da je sve to besplatno radila, što govori o tome koliko je veliki čovek i koliko u njoj ima ljubavi za svakog.Hvala ti na tome draga moja. Moja porodica i ja cemo ti večno biti zahvalni na vremenu, trudu, želji, podršci, razumevanju i… lista je duga....

Valentina Paležević, student

Posle raskida

Kod Olje sam došla posle raskida dugogodišnje veze. Uz pomoć kvalitetnog kouča i mog predanog rada za nekoliko seansi problem je prevaziđen . Pomogla mi je da sebe stavim na prvo mesto, da shvatim da je život zadovoljstvo i da uživam u svakom trenutku. Sada znam da kakve su mi misli, takav mi je i život. Okružila sam se divnim ljudima i osećam se fantastično. HVALA OLJA !

Svetlana Vasiljević, vlasnica frizerskog salona

Da iznova otkrivam nove mogućnosti

Kada počnu da se dešavaju neke manje lepe stvari ili shvatite da se stalno ponavljaju slične stvari koje vam ne daju da idete dalje, tek onda počinjemo da se preispitujemo i tražimo rešenje. To se desilo i meni! Sa 40 godina okrenula sam se i sve što sam imala u životu je diploma fakulteta! Tužno, ali istinito! Olja mi je pomogla da nadjem način da sebe unapredjujem i iznova otkrivam nove mogućnosti, da odrastam i sačuvam dete u sebi! (“Hakelberry Finn”)
Obuka iz dubinskog koučinga je kvalitetna obuka koja pruža mnoga korisna znanja, veštine koja se mogu primeniti u praksi. Značajna su za kvalitetnu komunikaciju. Značajna su u smislu da poboljšamo kvalitet svoga života, a radom sa drugim ljudima doprinesemo i poboljšanju kvaliteta njihovog života. (Zoka, pravnica iz Šapca)
Obuka (dubinski koučing) je sjajno osmišljena, još bolje sprovedena uz adekvatno motivisanje i ohrabrivanje da se koriste u radu sa klijentima što pre po iskustvenom proživljavanju. Još lepše je što se oseća nesebičnost u davanju znanja kao i u njegovom prenošenju.

Snežana Ilić, diplomirani psiholog

Radionica “Umeće bogaćenja”

Dobar podsticaj za dalji napredak, dobre vežbe koje se mogu primeniti i odlična pozitivna energija za „PONETI“! 

Marta Turan

Otvorenost uma i ljubav

Olivera je zabavna, spontana i radoznala osoba koja je u radu sa mnom pokazala dosta razumevanja i ljubavi. Iz moje perspektive njena najjača strana kao kouča su svakako njene izvrsne komunikacione sposobnosti koje dolaze do izražaja sa vrućim i nezgodnim temama. Isto tako i otvorenost uma i ljubav prema onome što radi.

Ksenija, Student, Prijatelj i Intern Business Developer

Sada mi je jasno

Prvo sam se obratila lekarima tradicionalne medicine. Sa punim uvažavanjem prema njima, moram da priznam da sam iz njihovih ordinacija izlazila sa puno lekova i objašnjenjem da za mene u stvari nema leka, jer je to bolest koja se ne može izlečiti. Padala sam u očaj i sve dublju depresiju. Trudila sam se i da budem pozitivna ali nisam mogla da pomognem sama sebi.

Kod Olivere sam došla po spas. Već posle prvog intervjua 2011.god., shvatila sam da se u samom pristupu prema meni kao pacijentu postupa sa puno empatije, da ja nisam samo broj, da razgovaram sa osobom koja apsulutno zna šta radi i otvorila sam se potpuno i ne samo to, verovala sam Oliveri 100%. Nisam ništa znala o toj metodi. SADA MI JE JASNO.

Najviše mi je pomogao dijalog. Tokom dijaloga, osetila sam kao da se penjem stepenicama. Nekada je to bio i samo jedan stepenik, a često sam istrčala brzo i lako do nekih nepoznatih vrhova, iznenadjena i oduševljena. Ponekad mi je bio i nesavladiv, ali retko i sve redje. Konačno je neko znao kako da mi pomogne. Oslobadjala sam se na emotivnom polju a to se odrazilo i na fizičkom polju. Naime, moji rezultati u laboratoriji su bivali bolji – oni isti za koje su mi kazali da je to nemoguće - šta više reći?

Korak po korak, Olivera me je suočavala sa mojim strahovima, slutnjama, nedoumicama, tugama i samosažaljenjima. POGLEDALA SAM U OČI SEBE. Istinski prihvatila GRANICE i ODGOVORNOST. Olivera mi je dala nadu da ću jednom zavoleti sebe - na čemu radim stalno i istrajno. I NAJVEĆI gubici u životu su samo deo života i mora da se dalje ide i uči i živi punim životom. Sada mnogo bolje komuniciram sa okolinom, imam više strpljena, volim ljude takve kakvi su a nove životne situacije prihvatam sa nekim do skoro nepoznatim MIROM.

Pretpostavljam da će mi trebati još sesija u budućnosti, ali ono što znam to je da sada živim život a mislila sam da je završen. BESKRAJNO TI HVALA OLIVERA.

Z.

Dobra vila...

Bila jednom jedna devojčica...Kada se rodila, došle su vile na zabavu. Jedna je poželela : „Neka bude lepa“. Druga je rekla: „Neka bude dobra.“ Treća je zastala, promislila i rekla: „Neka bude pametna.“ Onda je naišla ona zla i rekla: „Neka joj se bez obzira na to dese gluposti, neka napravi pogrešne izbore, uradi neke pogrešne stvari i nikada to sebi ne oprosti.. Neka onda svi njeni kvaliteti počnu da blede, a ona neka bude, i pored svega lepog što je okružuje, sve tužnija, nesrećnija i nezadovoljnija.“ Ali hvala Bogu, ostala je još ona četvrta da poželi želju. I sve oči su bile uprte u nju... Ona je od straha počela da se trese jer nije znala kako da ublaži kletvu....

Odjedanput se nasmeja i reče :“Neka posle par godina upozna Oliveru Pticu, neka ona sve svoje znanje i umeće primeni na njoj... neka ponovo, zahvaljujući Olji, počne da se smeje, veruje u sebe i u svoje kvalitete ...neka joj ona pomogne da shvati da se loši izbori dešavaju, a da mi treba da radimo na sebi kako ih ne bismo ponavljali... i da će lepe stvari doći svojim redom...“ I tako i bi... Devojčica posle par godina i par loših koraka upozna Olju i poče ponovo da sija svojim sjajem... Živele vile i Olja sa njima!

J.
5-mesečna obuka “MAJSTORSTVO KOMUNICIRANJA”

Ključ za vrata sreće

Oliveru Pticu sam upoznala na poslovnom seminaru kompanije sa kojom saradjujem i odmah me je osvojila svojom jednostavnošću. Po meni je mnogo važnije kako se nešto kaže od onoga šta se kaže a ona je svoje predavanje nama saopštila kao prijateljica sa kojom uz kaficu prebirate po nekim ključnim životnim stvarima. Bez onih silnih stručnih, dubokoumnih izraza koje meni samo govore da predavaču nije bitno kako će publika da shvati i prihvati predavanje već da nam stavi do znanja da je on visoko obrazovana, stručna osoba.

Upornost se isplati uvek, tako sam i ja došla do Oliverinog telefona i naša saradnja se nastavila i u Beogradu na moje veliko zadovoljstvo i zadovoljstvo mojih saradnika. Ništa u životu nije slučajno i sve se dešava sa povodom. Verujem u to. Olja može da nam pomogne da otkrijemo ključ za vrata svoje sreće i da pronadjemo svog andjela čuvara. Ja sam svog pronašla! Hvala Olja <3.

J.

Prijatelj i učitelj

EEEEEEEE Živela sam opušteno, lagodno, lepo..., ILI SAM SAMO MISLILA TADA DA JE TAKO……I tada,,, jednog dana moj svet se srušio….Mislila sam da je moj problem najveći na svetu,,, da mi nema izlaza, rešenja, nema mi pomoći……Iz kuće nisam izlazila nekoliko meseci, nisam razgovarala nisakim,,,,, sve je postalo crno…… sve dok me Olja nije prijateljski i s puno ljubavi pozvala na jedan neobavezan razgovor…..Taj neobavezan razgovor traje još i dan danas. Posle puno vremena ne da mi samo prija, nego mi pomaže….

Olja je postala moj učitelj, savetnik, prijatelj, moje srce! Zahvaljujući Olji i našim sesijama ja sam počela da donosim odluke, da znam šta hoću, da budem odlučnija i smirenija, da realnije sagledavam i rešavam probleme. Pomogla mi je svojom stručnošću da se probudim! Sesije sa Oljom su divne. Olivera tako daje sebe – I ne samo u sesijama – daje sebe stalno - tako da pomislim da na svetu niko drugi ne postoji osim mene. Posle svake sesije sam bogatija, smirenija, sigurnija, realnija, odlučnija. Rečima ne mogu opisati svoje osećanje zadovoljstva i zahvalnosti što mi je Olja prijatelj i učitelj! VOLIM TE PUNO!!!!!!

G.

Bio sam skeptičan

Moram priznati da u samom startu nisam puno verovao da sesije sa Oliverom Pticom zaista mogu pomoći. Ne zato što nisam verovao u nju, već sam generalno bio skeptičan po pitanju rešavanja određenih problema na taj način. Nije jednostavno da svoje probleme, intimu, privatan život, pa i tajne tek tako stavite pred nekog koga zapravo i ne poznajete. Međutim, već na prvom susretu sam se potpuno razuverio, jer sam dočekan od jedne pre svega prijatne i izuzetno sadržajne žene koja ume da sasluša i razume sagovornika. Ona to radi jako vešto, i ja sam se već posle prve sesije osećao nekako rasterećenije i bolje. Kao da mi je pao ogroman teret sa leđa. Imao sam utisak kao da sam se ispovedio nekoj svetoj osobi ili anđelu.

Naravno, svaka sledeća sesija je donosila nešto novo, tako da sam se na kraju celog tretmana osećao kao nov čovek koji zna kako se ulazi u borbu sa problemima i kako se oni rešavaju. Olivera je jako vešta u svom radu. Jako dobro ˝čita˝ ljude i ume da im otvori određena pitanja na koje ipak oni sami moraju naći odgovor. Sve u svemu sjajno iskustvo u radu sa sjajnom ženom i stručnjakom.

P.

Bolji ugao

Kada sam počela da dolazim kod Olivere imala sam mnogo problema u životu i u glavi. Polako smo to raščišćavale, sesiju za sesijom. Nekad mi se činilo nedovoljno brzo, ali sam napredovala. Nekad je bilo teško, nekad sam pravila korake od 7 milja. Ali uvek je bilo plodonosno. Zajedno smo prošle kroz teme i svetove za koje nisam ni slutila da postoje. I pomogla mi je da život i sebe vidim iz potpuno novog ugla. Boljeg ugla.

Verovatno je sve to čučalo u meni, ali mislim da bez nje ne bih uspela, bar ne ovako kvalitetno. Sada se viđamo mnogo ređe, ali se uvek, uvek radujem svakom susretu sa njom. Jer sesija sa Oliverom je avantura, a Olivera iskusan vodič. Pored nje se osećam sigurno, razigrano, moja duša se hrani, srećna sam što postoji i što je poznajem. Olja, hvala ti.

I.

Blog

Najnovije na blogu

OD ČEGA ZAVISI DA LI STE UBEDLJIVI?

Vaša ubedljivost u potpunosti zavisi od vaše doslednosti, drugim rečima, da li se vaše misli, reči i ponašanje podudaraju. Ili...

IMAJ NA UMU ŠTA ŽELIŠ DA DOBIJEŠ

DOK KOMUNICIRAŠ, IMAJ NA UMU ŠTA ŽELIŠ DA DOBIJEŠ

Šta je komunikacija? Postoji mnogo definicija. Najjednostavnije bi bilo reći da je to razmena informacija između dvoje ili više ljudi,...

OTVOREN I ZATVOREN GOVOR TELA

OTVOREN I ZATVOREN GOVOR TELA

Govor vašeg tela, koji obuhvata držanje, izraze lica i pokrete, čini više od polovine onoga na šta drugi odgovaraju i...

OSTAVLJANJE PRVOG UTISKA. POZDRAVLJANJE

OSTAVLJANJE PRVOG UTISKA. POZDRAVLJANJE

Ako tokom prve 3-4 sekunde novog poznanastva ostavite dobar utisak, prilika da nastavite i stvorite odnos sama će se ukazati....