CILJEVI TI DAJU OSEĆAJ SIGURNOSTI

Isečak iz knjige OSTVARI SVOJ CILJ (Izdavač „Laguna“)

Kristijanov cilj bio je da pronađe sebi devojku. Nije da je do tada nije imao, ali su nekako uvek one pronalazile njega. Ovog puta, želeo je da inicijativa bude njegova. Da bi mu ovo pošlo za rukom, čekali su ganeki važni zadaci – da razvije odlučnost, da ojačaosvajački aspekt svoje ličnosti i da otkrije kakvu devojku želi. Zahvaljujući usvojenim veštinama i činjenici da prvi put u prijateljsku utakmicu polova ulazi sasvim svesno, sa jasnim ciljem i dobro osmišljenom strategijom, dala je Kristijanu jako osećaj sigurnosti i samopouzdanja zahvaljujući kojima je vrlo brzo našao devojku kakvu želi.

OSEĆAJ SIGURNOSTI

Svima koji poseduju čulo vida lakše je da se kreću po svetlu nego po mraku. Isti je slučaj i sa svim ostalim čulima, pa i sa umom, za koji bismo mogli reći da je naše jedino „sintetičko“ čulo. Za razliku od oka koje se orijentiše prema slikama, ili uha, koje se orijentiše prema zvuku, um se najbolje orijentiše prema ciljevima. Stoga jasni ciljevi umiruju naš um i stvaraju mu osećaj sigurnosti.I ne samo to! Oni jačaju naše samopouzdanje i osećaj svrsishodnosti.

Dok koračate ka svom cilju, da biste povećali osećaj sigurnosti, možete primeniti još jednu taktiku. Ukoliko imate problem sa verovanjem u sebe I ako vam teško polazi za rukom da zamišljate kako ste već ostvarili svoj cilj, izaberite neku osobu koja će vam biti uzor, neku u čiji uspeh u toj oblasti nikada ne biste sumnjali. Potom, kad god osetite da vam samouverenost slabi, upitajte sebe: “Šta bi na mom mestu uradio/la ……. (ime osobe koja vam je uzor)?” Potom uradite baš to ili nešto slično. Kristijanov uzor bio je predsednik Putin. Njega je vrlo lako mogao da zamisli kao neodoljivog zavodnika. Svaki put kada bi osetio pad samopouzdanja I nije znao koji je sledeći korak koji treba preuzeti u igri osvajanja, Kristijan bi sebi postavio pitanje: “Šta bi uradio Putin?” Odgovor bi mu stizao brzo I nepogrešivo, jer nije bio zablokiran neverovanjem u sebe.

Postani sertifikovani life coach