Olivera – Olja Ptica

Olivera Olja Ptica, autor

 

Olivera- Olja Ptica je tvorac ultracoaching-a - METODA BRZE PROMENE (pogledajte >>> Metod brze promene) - i autorka većeg broja knjiga primenjene psihologije. Rođena je u Beogradu. Završila je Filološki fakultet i studije kliring-psihoterapije, kao i mnoge druge edukacije iz oblasti ličnog razvoja i umeća komunikacije. Iza nje stoji više od 20 godina profesionalnog iskustva i preko 20.000 sati održanih obuka, motivacionih govora i individualnih sesija. Na razne načine pomaže svima koji žele da unaprede sebe i svoj život... ali i onima koji u pomaganju drugima prepoznaju svoj životni poziv (pogledajte >>> Obuku po metodu brze promene).

Olivera je do sada bila gostujuć predavač na velikom broju škola i fakulteta. Iz njene škole ličnog razvoja GNEZDO svake godine izađe značajan broj profesionalnih sertifikovanih trenera životnih veština i trenera komunikacije.

Knjige Olivere Ptice

Njen dosadašnji literarni opus čine: "Dnevnik jedne majke" (2003), autobiografsko delo o trudnoći, porođaju i prvim mesecima materinstva, "Dok ne bude kasno" (2004), roman o lavirintima bračnog nasilja, "Ljubavni podvizi Radinke Ilić" (2005), psihološki roman o traganju za ljubavlju i strahu od bliskosti; roman "Svet voli pobednike (i nema vremena za gubitnike)"(2008), koji čitaoca vodi na put ka životnim pobedama... Autorka je i knjige "Recite STOP gojaznosti" (2010)  kao i knjiga "Pronađi svog anđela čuvara (priručnik za srećniji život)" i "Ostvari svoj cilj".

Ultracoaching - METOD BRZE PROMENE

Objedinjujući dobrobiti life coaching-a,  psihoterapije i personalizovane edukacije, Olivera Ptica je stvorila je ultracoaching metod - METOD BRZE PROMENE. Rezultati objedinjavanja ova tri pristupa u savršeno skladnu celinu su vidljivi već posle prve sesije. Zahvaljujući primeni ultracoaching metoda postižu se daleko brže, ali i korenitije promene u životima bilo koje osobe koja je rešila da svoje poverenje pokloni ovom metodu. (pogledajte detaljnije >>> Metod brze promene)

Kako je nastao ultracoaching – METOD BRZE PROMENE

Svoju pomoć je pružala i pruža na mnogo drugih načina:

– kolumne u ženskom časopisu „Praktika“
- rubrika “Pitajte Oliveru Pticu” u magazinu „Ona“
- javni i motivacioni govori u velikom broju firmi, organizacija i obrazovnih institucija (najdraži održan pitomcima Vojne Akademije u Beogradu)
- predavanja u obrazovnim ustanovama (Gimnazija “Stefan Nemanja”, Fakultet organizacionih nauka, BK univerzitet, Fakultet ekonomskih i političkih nauka, Umetnička škola Đuro Salaj, Škola za dame…)
- predavanja i obuke na raznim manifestacijama (Lady Fair, Festival zdravlja, Sajam kozmetike, Festival Love & Spirit...)
- mnogobrojne volonterske aktivnosti (Centralni zatvor, domovi za decu bez roditelja, Udruženje slabovidih, dece obolele od kancera, humanitarna organizacija „Kolo srpskih sestara“…)
- besplatne sesije socijalno ugroženim kategorijama ljudi sa ozbiljnim životnim problemima …

„Ukoliko u sebi prepoznajete osobu koja želi više od svog života ili kao mog budućeg kolegu, dobrodošli !“ (O.Ptica)